Saldskābās granātābolu sēkliņas piešķir klasiskajai svētku uzkodai neparastu garšu un skaistu izskatu.
Sastāvdaļas
1 burkāns
1 sīpols
1 kg vistas šķiņķīšu
3 lauru lapas
7–8 melnie graudu pipari
Sāls pēc garšas
40 g želatīna
150 g saldētu zaļo zirnīšu
Puse granātābola
Pagatavošana
1․ Burkānus un sīpolus nomizo. Šķiņķīšiem noņem ādu.
2․ Pārlej dārzeņus un gaļu ar ūdeni. Uz lielas uguns uzvāra un ūdeni nolej.
3․ Atkal pārlej gaļu un dārzeņus ar aptuveni 2 l auksta ūdens. Šķidrumam jāpārsedz gaļa.
4․ Buljonu vāra uz nelielas uguns 1 stundu, periodiski noņemot taukus un putas. 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno lauru lapas, piparus un sāli.
5․ Gatavo buljonu nokāš un nomēra 800 ml ūdens. Vistas gaļu atdala no kauliem. Gaļu un vārītos burkānus sagriež kubiņos.
6․ Želatīnu pārlej ar karstu buljonu un atstāj uzbriest 20 minūtes. Pēc tam lēnām silda želatīnu, līdz tas pilnībā izšķīdis, bet nekādā gadījumā neļauj uzvārīties.
7․ Zirnīšus novāra verdošā sālsūdenī 2–3 minūtes un uzreiz pārlej ar ledainu ūdeni, lai tie saglabātu košu krāsu. Sajauc ar sagrieztajiem burkāniem un gaļu.
8․ Granātābolu nomizo. Formas apakšā liek nedaudz sēkliņu, pārlej ar nelielu daudzumu buljona. Liek formiņas ledusskapī uz 5–7 minūtēm, lai želeja sastingtu.
9․ Uz sastingušās želejas liek gaļas un dārzeņu maisījumu, pārlej ar atlikušo buljonu un liek formas ledusskapī uz 4–5 stundām līdz pilnīgai sastingšanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠOS GARDOS GALERTIŅUS!
Sāp locītavas? Nepērc dārgas zāles, uzvāri galertiņu!
Galertiņš olas formā. Pasakaini izskatās, lieliski garšo
“Marmora gaļa”. Ļoti garda un arī vienkārša recepte!