Piesātināta garša, piesūcināti biskvīti, gaisīgs krēms un plāna glazūra – šo torti gribēsies gatavot katros svētkos.
Sastāvdaļas biskvītiem
3 olas
135 g cukura
75 ml ūdens
100 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
3 ēdamkarotes kakao pulvera
Sastāvdaļas krēmam
2 olas
60 g cukura
200 g iebiezinātā piena
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
250 ml piena
250 g sviesta
Sastāvdaļas sīrupam
150 ml piena
1 ēdamkarote iebiezinātā piena
Sastāvdaļas glazūrai
3 ēdamkarotes kakao pulvera
3 ēdamkarotes cukura
150 ml piena
50 g sviesta
Pagatavošana
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °С. Apaļu formu (20 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
2․ Dzeltenumus atdala no baltlumiem un sakuļ ar mikseri ar pusi cukura baltā masā.
3․ Baltumus sakuļ ar mikseri putās. Turpinot kult, pakāpeniski pieber baltumiem atlikušo cukuru.
4․ Kuļ baltumus līdz spīdumam. Sakultos dzeltenumus sajauc ar aukstu ūdeni. Pa daļām pielej dzeltenumu pie baltumiem, samaisa viendabīgā masā.
5․ Miltus izsijā ar cepamo pulveri un kakao. Pakāpeniski pieber sausās sastāvdaļas šķidrajām, iejauc viendabīgu mīklu.
6․ Mīklu lej formā un izlīdzina ar lāpstiņu. Biskvītu cep 30–40 minūtes līdz gatavībai, pēc tam pārliek uz restītēm un pilnībā atdzesē.
7․ Katlā ar biezu apakšu apvieno olas, cukuru, iebiezināto pienu un cieti. Sakuļ ar putojamo slotiņu viendabīgā masā.
8․ Pielej pienu olu masai, rūpīgi izmaisa. Vāra maisījumu uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, 4–5 minūtes līdz sabiezēšanai.
9․ Pārliek masu bļodiņā, pārsedz ar pārtikas plēvi un pilnībā atdzesē.
10․ Sasildītu sviestu sakuļ ar mikseri. Turpinot kult, pa daļām pievieno atdzesēto krēma sagatavi.
11․ Liek krēmu ledusskapī uz 30–40 minūtēm. Piesūcināšanai sajauc parasto un iebiezināto pienu.
12․ Atdzisušo biskvītu sagriež divos vienādos biskvītos. Vienu biskvītu bagātīgi piesātina ar sīrupu,
liek uz tā krēmu, izlīdzina ar lāpstiņu.
13․ Liek uz krēma otru biskvītu, piesūcina ar sīrupu. Pārsedz torti ar plēvi un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.
14․ Glazūrai katliņā apvieno kakao, cukuru un pienu. Maisot vāra masu uz nelielas uguns, līdz izkūst cukurs.
15․ Pievieno glazūrai sviestu, samaisa viendabīgā masā. Atdzesēto torti pārlej ar glazūru un liek ledusskapī uz 20–30 minūtēm.
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!
Cepumu torte ar biezpiena krēmu.+ Vēl pieci biezpiena deserti!
Valriekstu torte. Neticami garda kūka bez cepšanas!
Šokolādes kūka ar banāniem. + Vēl piecu lielisku kūku receptes!
Klasiskā medus kūka. + Vēl piecas populārā deserta receptes!
Basku siera kūka ar karamelizētu virsiņu. + Vēl piecas labākās siera kūku receptes!