Cepumu torte ar biezpiena krēmu “Pirmais septembris”.+ Vēl piecas receptes!

26-08-2024


Sastāvdaļas

Kārtai

70 g sviesta

200 g Selgas cepumu

Pildījumam

400 g biezpiena

200 g skāba krējuma

3 olas

3 banāni

1 ēd.karote citrona sulas

3/4 glāzes cukura

3-4 ēd.karotes miltu

vanilīns




Virsmai

3 olu baltumi

3 ēd.karotes cukura



Pagatavošana

Sadrupinām cepumus. Lejam izkausētu sviestu cepumu drupačās un labi samaisām.

Veidnē liekam drupaču masu, piespiežam to ar glāzi, lai veidotos viendabīga kārta apakšai, malas piespiežam ar roku. Veidni liekam ledusskapī.

Banānus sagriežam, pielejam citrona sulu (pateicoties tai, banāni nekļūs tumši). Biezpienu, olas, cukuru, krējumu, vanilīnu un miltus sakuļam putotājā.

Tad biezpiena masu savienojam ar banānu masu, visu kārtīgi samaisām.

No ledusskapja izņemam veidni, lejam tajā pildījuma masu. Liekam kūku cepties 180° C grādu sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.

Kamēr cepas kūka, gatavojam pēdējo kārtu. Olas baltumus sakuļam ar cukuru stingrās putās.

Kad kūka ir cepusies 20 minūtes, izņemam to un ātri pa virsu uzliekam saputotus olu baltumus.

Liekam atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm. Kad virsa ir zeltaini brūna, kūka gatava. Atdzesējam, sagriežam un pasniedzam.

IZMĒĢINI ARĪ CITUS GARDEDIS.LV DESERTUS!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Medus biezpienmaize. + Vēl piecas biezpienmaižu receptes!

Biezpienmaizīte ar dubultu pildījumu. Varen laba recepte + vēl piecas idejas!




Lieliskais biezpiena sacepums ar rozīnēm. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu idejas!

Drumstalu maize ar biezpienu. + Vēl piecas labākās biezpienmaižu receptes!

Augļu torte ar jogurtu un biezpienu. Bez cepšanas!