Klasiskais ēdiens kļūs vēl garšīgāks, ja to gatavosi sēņu, sīpolu krējuma un buljona mērcē.
Sastāvdaļas tīteņiem
100 g rīsu
1 sīpols
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote augu eļļas
500 – 600 g maltās gaļas
1 tējkarote sāls
Malti melnie pipari – pēc garšas
1 kāpsotgalviņa
Pildījumam var pievienot 250 – 300 g sēņu
Sastāvdaļas mērcei
2 ēdamkarotes sviesta + ieziešanai
2 sīpoli
250 – 300 g meža sēņu vai šampinjonu
1 ēdamkarote miltu
600 – 700 ml gaļas buljona
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
3 – 4 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana
1․ Rīsus novāra pusgatavus aptuveni 15 minūtes. Atdzesē.
2․ Sīpolus sasmalcina un 5 minūtes apcep sviesta un eļļas maisījumā. Pievieno malto gaļu, rīsus, sāli, piparus. Samaisa un noņem no uguns.
Lai izdotos vēl gardāk, apcep sasmalcinātas sēnes 6 – 8 minūtes un pievieno pildījumam.
3․ Kāpostiem izgriež kacenu. Liek tos verdošā ūdenī aptuveni uz 3 minūtēm.
4․ Izņem kāpostus no ūdens, noņem augšējās lapas, kas kļuvušas pietiekami mīkstas. Atkal pavāra 3 minūtes un noņem vēl dažas lapas. Turpina, kamēr sadalīta visa kāpostgalva.
5․ Kad lapas nedaudz atdzisušas, nogriež tām apakšējos, biezākos galus. Uz katras lapas liek pildījumu un satin tītenīšus.
6․ Gatavo mērci. Uz pannas izkausē sviestu uz vidējas uguns. 5 minūtes apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno sagrieztas sēnes un maisot gatavo vēl 6 – 8 minūtes.
7․ Pieber miltus un samaisa. Tievā strūkliņā pielej buljonu un turpina maisīt. Pēc dažām minūtēm noņem mērci no uguns, pievieno sāli un piparus.
8․ Kad mērce nedaudz atdzisusi, pievieno krējumu un samaisa.
9․ Cepšanas formu ieziež ar sviestu. Kārto tajā tīteņus ar savienojuma vietu uz leju un pārlej ar mērci.
10․ Pārsedz formu ar foliju vai vāku, liek līdz 180 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz 45 – 50 minūtēm.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Kāpostu tīteņi “Klasika”. Ideāla iecienītā ēdiena recepte + vēl trīs tīteņu idejas!
Pekinas kāpostu tītenīši, daudz gardāki un maigāki nekā ierastie! (+ Vēl trīs tīteņu receptes!)
Kāpostu tītenīši cepeškrāsnī. Laipni lūgti vakariņās
Sēņu tītenīši kāpostu lapās – balva čaklam bekotājam
Ķīnas kāpostu tītenīši ar gardu pildījumu. Vitamīni+enerģija