Aukstā krēmzupa ar gurķi un avokado. + Aukstās zupas recepšu izlase!

07-07-2021

Šī vieglā un skaistā zupiņa – īsts atradums karstajam un pat ļoti karstajam gadalaikam. Gurķis un piparmētra sniedz svaigumu, avokado un jogurts piešķir maigu konsistenci, bet asā mērce un ķiploks nodrošina pikantākas notis.

Sastāvdaļas

1–2 gurķi

1 dzeltena vai zaļa paprika

1 avokado

1 ķiploka daiviņa

Daži piparmētru zariņi

150 – 200 ml jogurta

2 ēdamkarotes baltvīna etiķa

Tabasko vai cita asa mērce

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Var pievienot ūdeni pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Gurķiem un piparam izņem sēklas. Sagriež dārzeņus un avokado mīkstumu prāvos gabalos.

2․ Sagriež ķiploku, piparmētras, sīpolu.

3․ Sablendē visas sastāvdaļas kopā ar jogurtu.

4․ Pievieno etiķi, aso mērci, sāli un piparus.

5․ Ja zupa iznākusi pārāk bieza, nedaudz atšķaida ar ūdeni.

6․ Atdzesē ledusskapī. Pirms pasniegšanas samaisa.

Labu apetīti!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Aukstā zupa lauku gaumē. Atsvaidzinoša un sātīga!

Aukstā zupa – glābiņš karstā dienā. Klasiska recepte + desmit variācijas

Aukstā zupa “Latviešu klasiskā”. Saimnieces Jūlijas recepte

Aukstā zupa ar meloni, avokado un garnelēm. Neparasti!