Pašgatavotas tortiljas. Vēl garšīgākas nekā veikalā nopērkamās!

18-05-2021

Garšas un izskata ziņā neatpaliek no klasiskajām tortiljām un izdodas pat labāk nekā veikalā nopērkamās. Izmanto uzkodu pagatavošanai vai pasniedz kopā ar zupu.



Sastāvdaļas

375 g miltu + pārkaisīšanai

1 ēdamkarote cepamā pulvera

2 tējkarotes sāls

115 g sviesta

240 ml ūdens

Pagatavošana

1․ Sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Ļoti siltā ūdenī izkausē sviestu.

2․ Pielej ar sviestu sajaukto ūdeni miltiem, samaisa. Kad masa sabiezējusi, izmaisa ar rokām. Mīklai jāiznāk viendabīgai
un gludai.

3․ Liek mīklu bļodā, pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj uz 10 – 15 minūtēm.

4․ Pēc tam sadala mīklu 10–12 vienādās daļās. Katru saveļ apaļā bumbā.

5․ Liek bumbiņas bļodā vienā rindā, pārsedz ar plēvi un atstāj vēl uz 10 minūtēm.

6․ Galdu viegli pārkaisa ar miltiem. Izrullē vienu daļu mīklas plānā loksnē ar 25 – 30 cm diametru.

7․ Sakarsē pannu ar pretpiedeguma virsmu uz vidējas uguns. Liek uz tās sagatavoto loksni. Kad virsma sāk uzpūsties, plāceni
apgriež uz otru pusi, apcep 30 sekundes un atkal apgriež otrādi.

8․ Tādā veidā pagatavo visas pārējās tortiljas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Mājās cepta ķiploku maize. + Vēl piecas pašceptas maizītes receptes!

Pašcepta pilngraudu pica ir lielisks ēdiens! Mītus par maizi atmasko dietoloģe Lolita Neimane

Pašcepti mandeļu miltu plācenīši. Ļoti interesanta recepte!

Pašcepta maize ar siera pildījumu Šveices gaumē. Interesanta recepte!