Piedeva ar maigu piena garšu un interesantu kausēta siera aromātu.
Sastāvdaļas
1 500 g kartupeļu
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
60 ml sviesta
50 ml piena
80–100 g Čedaras siera
30–50 g Parmas tipa siera
2–3 ēdamkarotes krēmsiera
Pagatavošana
1․ Kartupeļus novāra līdz gatavībai sālsūdenī – aptuveni 20 minūtes. Nolej visu šķidrumu.
Sagriež kartupeļus gabaliņos, lai ātrāk izvārītos.
2․ Ar stampiņu saspaida kartupeļus biezputrā.
3․ Pievieno sviestu un pusi siltā piena. Samaisa, bet pēc tam vēlreiz izmaisa kopā ar atlikušo pienu.
Piena daudzumu var variēt pēc vēlēšanās.
4․ Pievieno sīki sarīvētu Čedaras un Parmas sieru, kā arī krēmsieru. Pievieno sāli un piparus, vēlreiz
samaisa un pasniedz.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lieliskas kartupeļu pankūciņas ar sieru. + Vēl piecas pankūku receptes!
Kartupeļu čipsi mikroviļņu krāsnī. + Vēl pieci kartupeļi našķi, mājās gatavoti!
Maigi kraukšķīgi kartupeļu un siera plācenīši. Fotorecepte
Plānas kartupeļu šķēlītes, ceptas sēnes, kraukšķīgs bekons. Piecas lieliskas sacepumu receptes!