Pieneņu vīns. + Vēl trīs lieliskas pieneņu receptes!

15-05-2021

Lai pagatavotu šo dzērienu, būs jāapbruņojas ar pacietību, bet rezultāts ir tā vērts. Jūs iegūsiet dzērienu skaistā zeltainā krāsā ar maģisku medus un ziedu smaržu.

Sastāvdaļas

2 l pieneņu ziedu

3 700 ml ūdens

3 citroni

3 apelsīni

340 g gaišo rozīņu

675 g cukura

2 ēdamkarotes kukurūzas miltu

5 g vīna rauga

Var pievienot glāzi cukura sīrupa

Pagatavošana

1․ Pieneņu ziedi jānotīra no zaļajām lapām un jāieliek lielā traukā.

Neizmantojiet alumīnija, vara un dzelzs traukus.

2․ Uzvāra ūdeni un pārlej ziediem. Atstāj pienenes uz 2 stundām.

3․ Smalku sietu pārklāj ar marli vai dvieli, izkāš pieneņu uzlējumu, rūpīgi nospiež šķidrumu no ziediem.

4․ Nomizo citronus un apelsīnus, izspiež sulu no augļiem. Rozīnes sagriež gabaliņos.

5․ Ļauj pieneņu uzlējumam uzvārīties, pievieno cukuru un citrusaigļu sulu, samaisa.

6․ Kad cukurs izšķīdis, pievieno miziņas un rozīnes, noņem katlu no uguns.

7․ Atdzesē šķidrumu līdz istabas temperatūrai, pievieno kukurūzas miltus un vīna raugu, labi samaisa.

Miltu vietā var izmantot 1 tējkaroti speciālā vīna barošanas maisījuma.

8․ Uzliek katlam vāku, atstāj maisījumu istabas temperatūrā uz 10 –14 dienām, samaisa 3 reizes dienā.



9․ Pārlej šķidrumu sterilizētā pudelē vai krūzē. Aizver ar speciālu hidroaizvaru vai gaisa balonu, kas caurdurts ar adatu vienā vietā.

10․ Pēc trim nedēļām uzmanīgi pārlej vīnu citā sterilizētā pudelē, atstājot pirmajā traukā rauga nogulsnes.

11․ Ja starp šķidrumu un pudeles malu paliek vairāk par 5 cm, pielej cukura sīrupu.

12․ Aizver pudeli, uzgaida, kamēr vīns kļūst caurspīdīgs, un notur vēl 30 dienas.

13․ Atkal pārlej vīnu sterilizētā pudelē, atstājot rauga nogulsnes.

14․ Pārlej vīnu jaunā traukā vēl 3 reizes pēc katriem 3 mēnešiem, kamēr trauka apakšā beidz veidoties nogulsnes.

15. Pēc 9 mēnešiem pārlej vīnu tīrās pudelēs, aizkorķē un notur vēl 12 mēnešus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PIENEŅU RECEPTES!

Dzelzs un joda deficītam var būt nelāgas sekas. Tāpēc grauz pieneņu lapas!

Mājās gatavots pieneņu medus. Lieliska vērtīgā produkta recepte

Pieneņu maska sausai ādai, margrietiņu maska – taukainai