Tuvojoties Starptautiskajai Ģimenes dienai, ko Latvijā svinēsim 15. maijā, piedāvājam gardas auzu pārslu receptes, kas garšos gan lieliem, gan maziem! Ar ēdienu idejām un iedvesmu veselīgo graudaugu izmantošanai uzturā dalās trīs talantīgas ēst gatavošanas entuziastes, “Instagram” blogeres – Maija Liepiņa, Elizabete Dzierkale un Viāna Kuļša.
Auzu pārslas pazīstamas kā šķiedrvielām, vitamīniem un citām uzturvielām bagāts produkts brokastu putras pagatavošanai, bet šis nav vienīgais veids, kā izmantot vērtīgo graudaugu. Svinot Starptautisko Ģimenes dienu 15. maijā, piedāvājam gardas auzu pārslu receptes, kas garšos gan lieliem, gan maziem!
Ēst vairāk auzu pārslu – daudzās ģimenēs ir šāda apņemšanās, mēģinot iekļaut uzturā šo superproduktu, taču tas ne vienmēr veiksmīgi izdodas. Pielietojot mazliet radošuma, auzu pārslas varam pārvērst oriģinālos un gardos ēdienos, no kuriem būs grūti atteikties!
Meklējot idejas lieliskām maltītēm, iedvesmojamies no zinošām un talantīgām ēst gatavošanas entuziastēm, kas dalījušās ar savām auzu pārslu receptēm un padomiem, kā palutināt sevi un ģimeni ar jaunām garšām.
Vegānie auzu pārslu groziņi
“Auzu pārslas sniedz lielisku enerģijas devu dienai, tādēļ regulāri tās iekļauju ģimenes ēdienkartē,” norāda vienkāršo un ātri pagatavojamo recepšu “Instagram” konta “tastyfood_lv” autore Maija Liepiņa. Tā kā esmu mamma divgadīgai meitiņai, ikdienā dažādoju receptes, lai tās būtu ne tikai garšīgas, bet arī interesantas, un bērnam būtu vēlme pamēģināt.”
Auzu pārslu groziņi ir lielisks veids, kā ieinteresēt bērnu, ļaujot izveidot pildījumu pēc savām vēlmēm un arī iesaistīt atvasi ēdiena tapšanā, to kopā izdekorējot. “Ļoti garda un veselīga recepte visai ģimenei, kas derēs arī cilvēkiem ar dažādām uztura nepanesamībām un alerģijām, jo groziņu sastāvs ir vegānisks,” piebilst Maija.
Sastāvdaļas
· 1 banānu;
· 70 gramus “Herkuless” pilngraudu auzu pārslu;
· Pustējkaroti malta kanēļa;
· 1 tējkaroti izkausētas kokosriekstu eļļas;
· 2 tējkarotes sīrupa;
· 1 tējkaroti vaniļas aromatizētāja;
· 25 gramus rozīņu;
· Riekstu krēms un/vai ogas pildījumam.
Sastāvdaļu daudzums paredzēts sešu groziņu pagatavošanai.
Pagatavošana
1. Banānu samīca, pievieno pārējās sastāvdaļas un sajauc;
2. Masu pilda kēksiņu formās, veidojot groziņus;
3. Cep 190 grādos aptuveni 15 minūtes un tad atdzesē;
4. Pēc atdzesēšanas groziņus var ēst tāpat, vai pildīt ar riekstu krēmu, mājas jogurtu, zemenēm un citām iecienītām piedevām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Šorīt brokastīs: ābolu un auzu pārslu smūtijs. + Vēl piecas lielisku smūtiju receptes
Halva no auzu pārslām un kviešu klijām. + Citas halvas receptes!
Kraukšķīgā ābolmaize ar auzu pārslām. Pat atdzist nepaspēj, kad pazūd no šķīvjiem!