Nav laika noņemties ar marinēšanu un pirkt negribas – dārgi un garša “nav pareiza”? Izmēģini recepti, kurā marinēšana nav nepieciešama!
Sastāvdaļas
1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
1 kg teļa filejas
0,5 kg speķa
3–5 lielu, sulīgu sīpolu
0,5 ēdamkarotes olīveļļas
Sāls, paprika, baziliks pēc garšas
Pagatavošana
Gaļu svarīgi izdauzīt, speķi sagriezt plānās šķēlītēs. Visu ierīvē ar garšvielām, pārkaisa ar sāli un ieziež ar eļļu.
Liek gaļu kārtām. Vispirms cūkgaļu, tad speķi, pēc tam teļa gaļu. Tas vajadzīgs, lai gaļa izdotos pēc iespējas sulīgāka.
Iznāk gaļas plātne, kas jāsatin ruletē. Pēc tam to sagriež gabaliņos ar aprēķinu, lai varētu vienmērīgi uzdurt uz
iesmiem.
Bet pirms uzduršanas uz iesmiem jāpagatavo sīpolu sula. Sīpolus sablendē vai maksimāli sīki sagriež, lai izdalītos pēc
iespējas vairāk sulas. Ar to mēreni pārlej gaļu.
Gaļas šķēlītes uzdur uz iesmiem no sāniem tā, lai ruletītes neatvērtos, un uzreiz liek uz mangala. Seko, lai neparādītos uguns, citādi piedegs.
Pasniedz uzreiz – karstu. Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Pikanta šašliku mērcīte piecās minūtēs. + Vēl piecas labas mērču receptes!
Kvasa marināde cūkgaļas šašlikam. + Vēl baltvīna, piparmētru un citas lieliskas marinādes!
Mājas šašliks “ziemas stilā” bez oglēm un grila. Toties burkā!
Viegls un aromātisks šampinjonu šašliks. + Šašliku pavārgrāmata
Īsta gruzīnu šašlika recepte. + Desmit citas šašlika receptes sezonas iedvesmai!
Vistas šašliks ar kartupeļiem, cepeškrāsnī gatavots. Kad ārā līst!
Cūkgaļas, laša, kartupeļu šašliks. Desmit grilēšanas receptes iedvesmai
Ideja: marinē šašliku bez sāls, bet izmēģini garšaugus un sulas!
Šašliks slavenajā granātābolu marinādē. Varena ideja!