Ķiploku maize ar garšaugiem ir lieliska alternatīva ierastajām bulciņām. Tāds gardums lieliski sader ar zupām, otrajiem ēdieniem un salātiem.
Ķiploku maize noder arī kā uzkoda ar sviestu vai sviestmaižu pagatavošanai.
Sastāvdaļas
Mīklai
250 ml piena
30 g sviesta
1 tējkarote cukura
25 g presēta rauga
500 g kviešu miltu
2 šķipsniņas sāls
Pildījumam
50 g sviesta
50 g puravu
200 g zaļumu
2 daiviņas ķiploka
Pagatavošana
Mīklai apvieno izkausētu sviestu, cukuru, sāli un siltu pienu, nedaudz miltu.
Raugu izšķīdina siltā ūdenī un pievieno pārējām sastāvdaļām. Atstāj siltumā uz 15 minūtēm.
Pēc tam pievieno pārējos miltus, iejauc mīklu. Atstāj siltā vietā zem dvieļa uz 40 minūtēm, lai mīkla uzrūgtu.
Puravu sagriež gredzenos, ķiploku izspiež caur presi, zaļumus sakapā.
Puravus, ķiplokus, zaļumus apcep sviestā. Samaisa un pieber sāli.
Gatavo mīklu izrullē plānā taisnstūrveida loksnē.
Virsū klāj pildījumu, satin ruleti.
Liek uz pannas, kas izklāta ar pergamentu, ar savienojuma vietu uz leju.
Ruletes augšpusē izdara iegriezumus.
Atstāj uz desmit minūtēm, pēc tam cep cepeškrāsnī 225° 30 minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Smaržīga, pašcepta pilngraudu maizīte. Mājas versija bez rauga
Pašcepta kefīra maizīte. + Vēl trīs mājās ceptas maizes receptes!
Pašcepta pilngraudu pica ir lielisks ēdiens! Mītus par maizi atmasko dietoloģe Lolita Neimane
Pašcepta maize ar siera pildījumu Šveices gaumē. Interesanta recepte!
Smaržīga, pašcepta maizīte! Galvenais – pamatrecepte, piedevas var būt dažādas