Nelieli zivs gabaliņi izdodas ļoti sulīgi un lieliski sader ar kartupeļiem vai citām piedevām.
Sastāvdaļas
800 g mencas vai citas baltās zivs filejas
Pusotra tējkarote sāls
Pustējkarote maltu melno piparu
140–160 g miltu
1 ēdamkarote kaltētu, maltu ķiploku
1 ēdamkarote maltas, kaltētas paprikas
1 ola
350 ml alus
1 l augu eļļas
Pagatavošana
1․ Mencu sagriež 4–5 cm vai nedaudz lielākos gabaliņos. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
2․ Miltus sajauc ar ķiploku pulveri un papriku, pēc tam sakuļ ar olu un alu, lai izveidotos viendabīga masa.
Ja mīkla šķiet pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu.
3․ Dziļā pannā ielej eļļu, lai tās līmenis būtu aptuveni 6–7 cm. Sakarsē uz uguns, kas lielāka par vidējo.
4․ Katru zivs gabaliņu apviļā mīklā, pēc tam uzmanīgi liek uz pannas. Apcep dažas minūtes no katras puses zeltaini brūnus.
5․ Gatavo zivi liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Desmit pavāra triki, lai izceptu visgaršīgāko gaļu un zivis!
Cepta forele ar kartupeļiem un salātiem. Klasika, kas neapnīk!
Menca ar ķiplokiem, baziliku un svaigo sieru ar mārrutkiem. Dietoloģes Neimanes recepte
Menca siera un tomātu “mētelītī”. Varenas vakariņas!
Zivs fileja kartupeļu mētelītī. Interesanta recepte!