Gaļu vispirms apcep, pēc tam sautē kopā ar dārzeņiem vīnu un tomātu pastu, lai izdotos neticami maigs un gards ēdiens.
Sastāvdaļas
750 g cūkgaļas
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
2–3 ēdamkarotes augu eļļas
60 ml sausa sarkanvīna
1 tējkarote smaržīgo piparu
2 lauru lapas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
3 ēdamkarotes tomātu pastas
1 l ūdens
3 – 5 kartupeļi
2 – 3 paprikas
Pagatavošana
1․ Gaļu sagriež vidēja lieluma gabaliņos, sīpolus – ceturtdaļgredzenos, ķiplokus – ne pārāk lielos gabaliņos.
2․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Apbrūnina gaļas gabaliņus no visām pusēm.
3․ Samazina uguni, pievieno sīpolus un ķiplokus, gatavo visu kopā vēl 3–4 minūtes.
4․ Ielej pannā vīnu, pievieno smaržīgos piparus un lauru lapas. Gatavo, periodiski maisot, kamēr šķidrums pakāpeniski iztvaikojis. Pievieno sāli, piparus, vēlreiz samaisa.
5․ Pieliek tomātu pastu, maisot apcep vēl 2 – 3 minūtes.
6․ Pārlej gaļu ar ūdeni tā, lai tā būtu pilnībā nosegta. Samazina uguni līdz nelielai, uzliek vāku un sautē 40–45 minūtes.
7․ Sagriež kartupeļus aplīšos, aptuveni tikpat lielus kā gaļas gabaliņus, bet papriku – daudz mazākos gabaliņos.
8․ Pievieno sagatavotos dārzeņus cūkgaļai, samaisa, uzliek vāku un gatavo vēl aptuveni 25–30 minūtes.
Ja dārzeņi un gaļa nav pilnībā nosegti, pielej vēl nedaudz ūdens.
9․ Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Folijā cepta cūkgaļa. + Vēl piecas cepešu receptes!
Cūkgaļas gulašs ar sarkanvīnu un garšvielām biezā mērcītē
Cūkgaļas cepetis havajiešu gaumē. + Vēl sešas svētku cepešu receptes!
Sulīga cūkgaļas maltā gaļa ar pipariem indonēziešu gaumē. Pacienā ģimeni ar sataju!
Sulīgi cūkgaļas steiki ar karamelizētām plūmēm