Aromātiskie dārzeņi šajā ēdienā pārvēršas biezā, saldskābā mērcē, kas lieliski sader ar kūpinājumiem.
Sastāvdaļas
2 sīpoli
3 paprikas
420 g cīsiņu
1 ēdamkarote olīveļļas
Sāls pēc garšas
120 ml ūdens
1 ēdamkarote medus
Ceturtdaļtējkarote maltu sarkano piparu
Malti melnie pipari pēc garšas
450 g sagrieztu tomātu savā sulā
3 – 4 zaļie lociņi
Pagatavošana
1․ Sīpolus nomizo un sasmalcina. Papriku sagriež salmiņos, cīsiņus – aplīšos.
Lai ēdiens būtu košāks, izmanto atšķirīgu krāsu papriku.
2․ Pannā sakarsē olīveļļu un sviestu. Pievieno dārzeņus un cīsiņus, pieber sāli un apcep visu uz nelielas uguns 20 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
3․ Kad dārzeņi mīksti, ielej pannā ūdeni, pievieno medu un melnos piparus, tomātus savā sulā, rūpīgi izmaisa.
4․ Samazina uguni līdz minimumam un sautē, līdz mērce sabiezē 10–15 minūtes. Pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem un pasniedz ar vārītiem rīsiem vai citām piedevām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mēles sautējums ar kartupeļiem un tomātiem. + Vēl desmit sautējumu idejas!
Šķiņķa un saldo kartupeļu sautējums. Interesants variants ierastajam ēdienam!
Sešas receptes ar ļoti veselīgo seleriju: sautējums, pastēte, pat kotletes!
Vistas fileja ar brokoļiem, cigoriņiem vai sēnēm. Trīs dietoloģes Neimanes receptes
Jogurtā sautēta vistiņa ar sēnēm. Mēli var norīt!