Zeltaini kartupeļu pīrādziņi uz pannas. + Pīrāgu pavārgrāmata!

08-02-2021

Gaisīgi, zeltaini, aromātiski un sātīgi pīrādziņi ar kartupeļiem un sīpoliem.



Sastāvdaļas mīklai

7 g ātras iedarbības rauga

300 ml ūdens

1 ēdamkarote cukura

480 g miltu

1 tējkarote sāls

50 ml augu eļļas

Sastāvdaļas pildījumam

500 g kartupeļu

2 sīpoli

1–2 ēdamkarotes augu eļļas + eļļa cepšanai

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Dziļā bļodā sajauc raugu ar siltu ūdeni, cukuru un divām trim karotēm miltu. Pārsedz ar salveti un atstāj uz 15 minūtēm.

2․ Tai pašā bļodā lej eļļu, ber izsijātus miltus un sāli. Iemīca mīkstu, ne pārāk blīvu mīklu, atkal apsedz un atstāj siltā vietā uz 1 stundu.

Seko, lai vietā, kur atrodas mīkla, nebūtu caurvēja.

3․ Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī 20–25 minūtes. Nolej lieko šķidrumu un sastampā biezenī.

4․ Sīpolus sasmalcina un apbrūnina uz pannas eļļa. Pievieno kartupeļus, sāli, piparus, samaisa.

5․ Mīklu viegli pamīca ar rokām, sadala 16–18 daļās, izveido bumbiņas un atstāj uz 5–7 minūtēm.

Lai mīkla neliptu pie rokām, ieziež plaukstas ar augu eļļu.

6․ No katras lodītes izveido plakanu plācenīti. Centrā liek pildījumu un aizlipina malas.

7․ Dziļā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Katrā reizē apcep vairākus pīrādziņus no abām pusēm.

Eļļai jābūt tik daudz, lai pīrādziņi apakšai nepieskartos.

8․ Liek gatavos pīrādziņus uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Gaisīgi ievārījuma pīrādziņi. + Vēl desmit pīrādziņu receptes!

Ļoti gardi un plāni kefīra mīklas pīrādziņi. + Vēl piecas labas pīrādziņu receptes

Pīrādziņi ar speķi “Omas klasiskie”. + Vēl desmit labākās pīrādziņu receptes

Pīrādziņi itāļu gaumē ar olīvām un kaltētiem tomātiem. + Vēl trīs pīrādziņu receptes!

Kārtainās mīklas pīrādziņi ar “picas” pildījumu

Kefīra mīklas pīrādziņi ar āboliem. + Pīrādziņu recepšu izlase!