Plānas kartupeļu šķēlītes, ceptas sēnes, kraukšķīgs bekons. Piecas lieliskas sacepumu receptes!

27-09-2021

Zem plānu kartupeļu šķēlīšu virsmas – cepti šampinjoni, aromātiska fileja un apcepts bekons. Vēl gardāku šo ēdienu padara saldā krējuma mērcīte.



Sastāvdaļas

4 šķēlītes bekona

1 sīpols

10 – 12 šampinjoni

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

1300 g kartupeļu

Kaltēti ķiploki pēc garšas

2 vistas krūtiņas filejas

50–100 g siera

120 ml vistas vai dārzeņu buljona

60 ml saldā krējuma

Pagatavošana

1․ Bekonu sagriež gabaliņos. Liek uz vidējas uguns sakarsētā pannā. Apcep tā, lai izveidotos kraukšķīga garoziņa.

2․ Pievieno sīki sagrieztus sīpolus un apbrūnina. Viegli pieliec pannu, lai tauki satecētu uz vienu pusi. Bekonu un sīpolus liek šķīvī.

3․ Palielina karstumu. Liek prāvos gabalos sagrieztas sēnes. Maisot apcep zeltaini brūnus. Pievieno sāli, piparus, noņem no karstuma avota.

4․ Nomizo kartupeļus, sagriež ļoti plānos aplīšos. Vistas fileju sagriež vidēja lieluma gabaliņos. Atsevišķi sajauc dārzeņus un vistu ar sāli, pipariem un ķiplokiem.

5․ Liek sastāvdaļas formā šādā kārtībā: vista, puse bekona ar sīpoliem, nedaudz rīvēta siera, sēnes, pārējais bekons un sīpoli, vēl nedaudz siera un kā pēdējie – kartupeļi.

6․ Sajauc buljonu un saldo krējumu un pārlej kartupeļiem. Pārsedz formu ar foliju.

7․ Gatavo cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 230 °C, 15 minūtes. Pēc tam samazina temperatūru līdz 180 °C un cep vēl 40 minūtes. Noņem foliju, pārkaisa ar sieru un liek cepeškrāsnī vēl uz 20–30 minūtēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kartupeļu sacepums ar sieru un tomātiem. Īpašu to padara garšaugi!

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums. + Vēl piecas receptes ar malto gaļu!

Fiksais kabaču un siera sacepums. Foto recepte vieglām vakariņām

Makaronu un dārzeņu sacepums visai ģimenei

Viegls vistas sacepums ar sieru. Ideja pusdienām!