Atsvaidzinoši, veselīgi un diētiski salāti Provansas gaumē.
Sastāvdaļas
500 g kāpostu
1 vidējs burkāns
Puse paprikas
3 daiviņas ķiploka
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls
1 ēdamkarote 9% etiķa
1 ēdamkarote augu eļļas
750 ml ūdens
Pagatavošana
Kāpostus sagriež pēc iespējas smalkāk un plānāk.
Papriku sagriež plānās strēmelītēs.
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
Ķiplokus izspiež caur presi.
Pie kāpostiem pievieno burkānus, augu eļļu, papriku, ķiplokus, cukuru un sāli. Samaisa.
Masu samaisa ar rokām.
Siltam, vārītam ūdenim pievieno etiķi.
Pārlej kāpostiem ūdeni ar etiķi, rūpīgi izmaisa.
Liek kāpostus tīrā, sausā 1 l burkā, pieblīvē ar piestiņu, pārlej ar atlikušo marinādi, uzliek vāku.
Liek ledusskapī uz 12 stundām. Gatavos salātus var glabāt ledusskapī divas nedēļas.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!
Pikanti marinēti kāpostiņi ar bietēm. Ēd uzreiz vai glabā ziemai!
Skābēti kāposti ar medu burkā. Gatavi dienas laikā!
Korejiešu tomāti. Arī korejiešu kāpostu un kabaču receptes!
Salāti “Kraukšķis” ar vistu, Pekinas kāpostu un sausiņiem