Pikanti korejiešu baklažāni ziemas krājumiem. + Vēl piecas korejiešu dārzeņu receptes!

25-07-2021

Koša, ļoti aromātiska uzkoda ar pikantām notīm.

Sastāvdaļas



1 kg baklažānu

150 ml augu eļļas

1 tējkarote sāls

150 g paprikas

150 g sīpolu

1 čili pipars

350 g burkānu

Daži pētersīļa zariņi

Puspušķītis kinzas

80 ml 9% etiķa

50 g cukura

Korejiešu burkānu piedeva

Pagatavošana

1․ Baklažāniem nogriež galiņus. Sagriež garenos, plānos gabaliņos. Ja baklažāni ir lieli, vispirms pārgriež perpendikulāri garumam uz pusēm.

2․ Apcep augu eļļā zeltaini brūnus. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Pārkaisa ar sāli.

3․ Papriku sagriež salmiņos, sīpolus un aso piparu – pusgredzenos.

4․ Burkānus sarīvē uz korejiešu burkānu rīves. Ķiplokus izspiež caur spiedi. Zaļumus sakapā.

5․ Bļodā sajauc visus dārzeņus, izņemot baklažānus, zaļumus, etiķi, cukuru un korejiešu burkānu garšvielu.

6․ Pievieno baklažānus un vēlreiz samaisa. Atstāj uz 1–2 stundām.

7․ Salātus liek 3 tīrās 500 ml tilpuma burciņās. Pielej arī šķidrumu, kas izdalījies no dārzeņiem. Piesedz ar vāciņiem,

8․ Lielā katlā ieklāj dvieli, virsū liek tajā burkas. Ielej ūdeni tā, lai sniegtos aptuveni līdz burku pleciņiem.

9․ Kad ūdens katlā uzvārījies, salātus sterilizē 20 minūtes.

10․ Aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā. Pilnībā atdzisušus salātus glabā vēsā vietā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ugunīgi korejiešu gurķi ziemas krājumiem. + Vēl trīs pikantas receptes!

Pikanta gurķu un burkānu uzkoda korejiešu gaumē. Arī ziemas krājumiem

Korejiešu tomāti. Arī korejiešu kāpostu un kabaču receptes!

Bietītes korejiešu gaumē var kļūt par tavu meistarstiķi! + Vēl trīs korejiešu dārzeņu receptes

Korejiešu kabacīši. + Bietes, kāposti un gurķi korejiešu gaumē – nikni!