Ļoti aromātisks deserts skaistā, piesātinātā krāsā.
Sastāvdaļas
2 kg ābolu (svars nomizotā veidā)
700-800 g smiltsērkšķu
1400 g cukura
100-150 ml ūdens
Var pielikt nedaudz malta kanēļa
Pagatavošana
1․ Izņem āboliem serdes, pēc vēlēšanās nomizo. Sagriež gabaliņos.
2․ Smiltsērkšķus noņem no zariņiem, noskalo.
3․ Katliņā sajauc augļus un ogas ar cukuru. Pielej ūdeni.
4․ Liek uz mazas uguns un maisot vāra aptuveni 1 stundu. Ja parādās putas, tās noņem.
Lai piešķirtu neparastu aromātu, var pievienot kanēli.
5․ Liek sterilizētās burkās un aizvāko. Silti apsedz, atdzesē un pārnes glabāšanai tumšā un vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Smiltsērkšķu ievārījums. Divas receptes ziemas krājumiem
Smiltsērkšķu un valriekstu ievārījums. + Vēl piecas receptes ar zeltaino brīnumogu!
Ābolu un ķirbju sula ziemas krājumiem. Košs, piesātināts un ļoti veselīgs dzēriens!
Ābolu čatnijs ar dārzeņiem. + Vēl pieci labi čatniji – receptes!
Asā ābolu mērcīte gaļas ēdieniem. + Vēl piecas varen labas mērču receptes