Ar sieru pildīta paprika. Siekalas saskrien mutē no smaržas vien!

29-09-2020

Ar sieru pildīta paprika ir ļoti vienkārša un tikpat garšīga recepte. Ļoti populārs ēdiens, kuru “nošpikojām” Balkānos!

Var pasniegt kā piedevu vai patstāvīgu ēdienu.

Pagatavošanai vajadzēs vien aptuveni 30 minūtes. Brokastis, vakariņas, uzkoda – nieka pusstundas laikā!

Visi produkti ir vienkārši un pieejami. Saglabā recepti, noderēs!

Vajadzēs pannu, ķiploku spiedi un rīvi sieram

Sastāvdaļas

500 g siera (derēs Adigejas tipa siers vai biezpiens)

4 paprikas

1 ola

1 karote kapātu zaļumu

2 daiviņas ķiploka

2 ēdamkarotes augu eļļas

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Papriku nomazgā, sagriež vertikāli uz pusēm, izņem sēklas un kātiņus. Pavāra 5 minūtes ūdenī ar nelielu sāls daudzumu un uzreiz atdzesē aukstā ūdenī.

Sieru sarīvē, mīksto sieru – sagriež kubiņos, biezpienu – saspaida ar dakšiņu.

Ķiploku izspiež caur presi vai sarīvē.

Zaļumus nomazgā, pārlasa, sakapā sāli, eļļu.

Visas sastāvdaļas apvieno, samaisa viendabīgā masā – tas būs paprikas pildījums.

Pildījumu sadala sagatavotajās paprikas pusītēs, liek uz cepamā papīra loksnes vai cepšanai paredzētā
traukā.

Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš sakarsēta līdz 200°C grādiem, aptuveni 20 minūtes.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Paprika, pildīta ar biezpienu un garšaugiem. Laipni lūgti vieglās vakariņās!

Garda paprikas uzkodiņa kataloniešu gaumē. Izmēģini vienreiz, gatavosi vienmēr!