Brīnumgardas kabaču un maltās gaļas kotletītes. + Kotlešu pavārgrāmata!

30-08-2020

Tādu gardumu no kabačiem novērtēs visi ģimenes locekļi! Maigas un gaisīgas kotletītes vakariņās. Garšos arī tiem, kuriem dārzeņi nepatīk.

Kabači padara kotletes sulīgākas un vēl gargākas nekā parasti.

Sastāvdaļas

300–400 g jebkādas maltās gaļas
1 vidēja lieluma kabacis
2 olas
1–2 ēdamkarotes mannas
0,5 tējkarote sāls
Milti vai rīvmaize
Pipari, citas garšvielas pēc vēlēšanās
Eļļa cepšanai

Pagatavošana

Kabaci nomazgā un sarīvē uz rupjas rīves. Ja kabacis ļoti liels, nomizo un izņem sēklas.

Daļu izdalītās sulas nolej.

Pievieno malto gaļu, olas, mannu.

Pieliek sāli, piparus, rūpīgi izmīca.

Atstāj uz 15 minūtēm, lai manna uzsūktu kabaču sulu.

Rokas samitrina ūdenī, veido gaisīgas kotletes, katru apviļā miltos vai rīvmaizē un cep sakarsētā eļļā, līdz veidojas zeltaina garoziņa.

Kabaču kotletītes ir īsts atradums arī tievētājiem, īpaši ja izvēlēsies vistas vai tītara malto gaļu. Lai neliktu tik daudz eļļas, kotletes var
cept cepeškrāsnī.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kapātas vistas filejas kotletītes ar sieru. + Vēl piecas vieglas receptes!

Kotletes ar sēnēm un kamambēra sieru. Svētku galda cienīga recepte!

Kotletes Gomeļas gaumē. Recepte, kādas tev vēl nebija!

Maigās un diētiskās vistas filejas kotletītes ar burkāniem. + Vēl desmit kotlešu receptes

Asprātīgās kartupeļu un gaļas kotletītes “Divi vienā”. + Vēl desmit kotlešu receptes!

Kotletītes ar īpašu garšu. + Desmit kotlešu receptes iedvesmai