Mjadvezds ir baltkrievu recepte, šķietami ļoti vienkāršs sacepums, bet izdodas ļoti gardi.
Sastāvdaļas
600 g kartupeļu
2 sīpoli
300-400 g kūpinātas desas
2 ēdamkarotes skābā krējuma
Sāls, pipars, zaļumi – pēc garšas
3 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
Sīpolus nomazgā, nomizo, sīki sagriež.
Desu sagriež salmiņos.
Sīpolus apcep zeltaini brūnus.
Kartupeļus sarīvē.
Pie kartupeļiem pievieno apceptos sīpolus kopā ar eļļu, kurā tie cepti, un sagriezto desu.
Iegūtajai masai pievieno sāli, piparus, samaisa (jāņem vērā, ka gatavošanas procesā šķidrums iztvaiko, tāpēc ēdiens iznāk nedaudz sāļāks).
Liek masu ar eļļu ieziestā formā vai porciju trauciņos, virsu apsmērē ar krējumu.
Cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 30-40 minūtes.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Zivs filejas sacepums ar sieru. + Vēl piecas sātīgu sacepumu receptes!
Makaronu un dārzeņu sacepums visai ģimenei
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Kartupeļu sacepums ar sieru. Kad gribas piesiet dūšu!
Dārzeņu sacepums ar vistas fileju. Varen veselīgas vakariņas!