Dārzeņu medaljoni ar siera un šķiņķa pildījumu. Lieliska ideja!

04-01-2020

Sastāvdaļas
150 g šķiņķa
75 g sviesta
2 kausētie sieriņi
4 ķiploka daiviņas
Pāris zariņi svaigu diļļu un pētersīļu
1 sarkanā paprika
2 zaļās paprikas
Ja vēlies diētiskāku variantu, izvēlies liesu šķiņķi.

Pagatavošana

Vispirms ieliek kausētos sieriņus saldētavā, tā būs vienkāršāk ar tiem darboties.

Šķiņķi ar asu nazi sagriež mazos kubiņos, ieber bļodiņā.

Sakapā zaļumus pievieno šķiņķim. Pievieno sasildītu sviestu.

Pieliek sīki sarīvētu vai caur presi izspiestu ķiploku un sarīvētus kausētos sieriņus.

Visu sajauc.

Uzmanīgi izņem sēklas no paprikas.

Ar karotīti pilda pildījumu paprikās, pieblīvē.

Liek uz pāris stundām ledusskapī, lai sastāvdaļas sastingtu.

Kad tas noticis, piparus izņem un uz virtuves dēlīša ar asu nazi sagriež aptuveni 5 mm biezos medaljonos.

Lai iznāktu glītāk, pirms katra griezuma notīra nazi.

Kad visi pipari sagriezti, tos kārto uz lēzena šķīvja, sarkanos liekot centrā un zaļos – gar malām.

Iepriecini sevi un draugus!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Paprikas laiviņas “Vieglā vasariņa”. Gan piknikā, gan vakariņās!

Pildīta paprika un tomāti. Lielisks, košs ēdiens vai piedeva šašlikam