Izsmalcināta garša, aromātisks ēdiens. Pagatavot – ārkārtīgi vienkārši. Vislabāk derēs forele, bet var izmantot arī jebkuru citu zivi.
Sastāvdaļas
1 forele
1-2 apelsīni
Garšvielu maisījums zivīm
Sāls pēc garšas
Augu eļļa formas ieziešanai.
Pagatavošana
Zivi nomazgā, izķidā.
No vienas puses perpendikulāri asakai izdara iegriezumus.
Ierīvē zivi ar sāli un garšvielām.
Vienu apelsīnu sagriež plānos aplīšos.
Otru apelsīnu nomizo, sadala daiviņās, katru sagriež uz pusēm.
Formas apakšu ieziež ar augu eļļu, liek uz tās sagrieztās apelsīna daiviņas, virsū liek zivi, iegriezumos kārto apelsīna
aplīšus.
Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Foreles filejas un brokoļu sacepums siera “mētelītī”
Ugunskurā un folijā cepta forelīte. Divas receptes sezonas noslēgumam
Foreles filejas un brokoļu sacepums siera “mētelītī”
Kā izvēlēties labas zivis? Pārtikas tehnoloģes Dzintras Koktas padomi
Lepna sāļā torte ar lasi vai foreli. Svētku galda rota!