Pelītes ir jauka ideja svētku salātu noformēšanai.
Vajadzēs – rīvi sieram un lielu šķīvi salātiem.
Sastāvdaļas
1 bundžiņa konservētu ananasu
4-5 vidēja lieluma ķiploka daiviņas
350 g cieta siera
4 olas
6 olīvas
6 piparu graudiņi vai krustnagliņas
Majonēze pēc garšas
Astītes var pagatavot no korejiešu burkāniem
Pagatavošana
Cieti novāra olas, patur 5 minūtes aukstā ūdenī, rūpīgi noloba.
Ananasus sagriež mazos gabaliņos, notecina lieko šķidrumu.
Ķiploku smalki sarīvē, sajauc ar ananasiem, pievieno majonēzi, sajauc un liek traukā.
Sieru sarīvē uz rupjas rīves, pārber ananasiem.
Katrā olā iesprauž piparus vai krustnagliņas, veidojot pelīšu acis un degunu, izdara iegriezumus un tajos ievieto uz pusēm sagrieztas olīvas kā austiņas.
Rotā salātus ar pelītēm. Gatavs!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Siera uzkoda “Pelītes”, Baltās Žurkas gadu gaidot. + Vēl piecas svētku uzkodas
Koša dārzeņu piedeva “Ak, eglīte!” + Vēl piecas svētku receptes
Ziemassvētku salāti “Svecītes”. + Vēl piecas interesantas idejas svētku ēdienu noformējumam!
Tālāk skaties vēl citas foto idejas!