Halva no auzu pārslām un kviešu klijām (6 porcijas)
Sastāvdaļas
300 ml piena
150 g cukura nedaudz safrāna
4 ēdamk. sviesta
150 g auzu pārslu
2 ēdamk. rozīņu
6 ēdamk. drupinātu mandeļu, pistāciju, Indijas vai citu riekstu
½ tējk. kardamona
IZMĒĢINI ARĪ ŠO RECEPTI: SEZAMA HALVA
Sastāvdaļas
Pienam pievieno 200 ml ūdens, cukuru un safrānu, uzvāra.
Pannā izkarsē sviestu, apcep auzu pārslas, ieber pienā un kopā ar rozīnēm vāra uz nelielas uguns, līdz sabiezē, tad liek deserta bļodiņās un dekorē ar riekstiem.
Var ēst gan siltu, gan atdzesētu. Jo aukstāka halva, jo cietāka tā būs.
(1 porcija — 500 kcal)
IZMĒĢINI ARĪ ŠO RECEPTI: PAŠU ROKĀM GATAVOTA HALVA