Sastāvdaļas
300 g vistas maltās gaļas
4 ēdamkarotes miltu
6 vidēja lieluma kartupeļi
30 g zaļumu
Sāls, malti pipari pēc garšas
1 ola
150 g cieta siera
2 sīpoli
3 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
Nomizo, novāra kartupeļus.
Izveido mīklu, pievienojot smalki sagrieztus sīpolus, sakultu olu, karoti krējuma, miltus, sāli un piparus.
Cep kartupeļu pankūkas: izlīdzina pusi mīklas pa pannu sakarsētā eļļā un cep pusgatavu no abām pusēm. Tādu pankūku iznāk 7-8.
Vistas maltajai gaļai pievieno sīkos kubiņos sagrieztu sīpolu, zaļumus un sāli, samaisa pildījumu. Liek pa karotei uz katras pankūkas, izlīdzina un satin ruleti.
Ruletes kārto formā, vēlams izklāt to ar foliju, lai nepiedegtu, pārziež ar krējumu un gatavo 20 minūtes 180 grādos. Pēc tam izņem pannu, pārkaisa ruletes ar rīvētu sieru un cep vēl 15 minūtes.
Izdodas ļoti sulīgi un skaisti. Krējuma vietā var izmantot majonēzi vai bešamela mērci (lai to pagatavotu, uzkarsē 1 l piena 15 minūtes, tam pievieno un rūpīgi izmaisa pāris ēdamkarotes vārītas mīklas).
Šo ēdienu ērti pagatavot lielā daudzuma, bet pēc tam sagriezt porcijās un pasniegt kā otro ēdienu vai uzkodas.
VĒL TRĪS GARDAS RULETĪTES!
1. CŪKGAĻAS RULETE AR ŽĀVĒTIEM AUGĻIEM
3. LAVAŠA RULETE AR MALTO GAĻU