Ķirbju kūka ar apelsīniem “Oranžais rudens”

19-09-2019

Gardākais rudens deserts – kūka jeb pīrāgs ar ķirbjiem. Veselīgā milzu oga arī piešķir desertam skaistu krāsu – siltu un saulainu.

Sastāvdaļas
500 g ķirbja mīkstuma
100 ml apelsīnu sulas
2 olas
150 g mannas
1 apelsīns
200 g cukura
Šķipsniņa sāls
Pūdercukurs pasniegšanai

Pagatavošana

Ķirbja mīkstumu sagriež kubiņos un liek katliņā.

Pievieno sāli, cukuru un apelsīna sulu.

Sautē uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, kamēr cukurs izkusis, bet ķirbis kļuvis mīksts.

Tad ķirbi saspaida ar dakšiņu, noņem no uguns, pārliek bļodā un atdzesē.

Iesit olu un samaisa.

Pievieno pannas putraimus un iejauc mīkstu mīklu.

Apelsīnu rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, nomizo.

Miziņas pieber mīklai, rūpīgi izmaisa.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

Cepšanas formu ieziež ar sviestu un pārkaisa ar mannu.

Mīklu ielej formā, to ieliek cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai, aptuveni 30 minūtes.

Gatavo pīrāgu apgriež otrādi uz šķīvja, atdzesē, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.