Skābēti kāposti ar medu burkā. Gatavi dienas laikā!

09-09-2019


Sastāvdaļas
Kāposti
Burkāni
Sāls
Cukurs vai medus
Atdzesēts vārīts ūdens

Pagatavošana
Kāpostu daudzums pēc vēlēšanās – ja nepietiks, var sagriezt vēl, ja paliek pāri, ielikt vēl vienā burkā vai pagatavot salātus.

Burkānus ņem pēc garšas, var pavisam nedaudz, sarīvē uz rupjas rīves vai sagriež salmiņos.

Visu rūpīgi samaisa, mīcīt kāpostus nevajag!

Blīvi saliek trīslitru burkā gandrīz līdz augšai.

Var saspiest vienkārši ar dūri, var izmantot stampiņu. Samaisa.

Burkā uz kāpostiem lej atdzesētu vārītu ūdeni. Ūdens iesūksies pamazām, jo kāposti ir salikti blīvi.

Nedaudz nogaida un ielej vēl ūdeni.

Kad tas vairs neiesūcas, virsū liek 1 ēdamkaroti sāls (ar lielu kaudzīti) un ēdamkaroti medus vai cukura.

Burku liek dziļā šķīvī, jo kāposti sāks intensīvi izdalīt sulu.

Pēc diennakts svaigi skābēti kāpostiņi gatavi.