Pikants ābolu ievārījums multikatlā. Caurspīdīgas šķēlītes, lieliski der ābolkūkām!

14-08-2019


Ābolu gabaliņi pēc šīs receptes iznāk gandrīz caurspīdīgi, ievārījums ir diezgan biezs, lieliski der pīrāgiem un ābolmaizēm.

Sastāvdaļas
800 g cukura
1 kg ābolu
3 krustnagliņas
1 kanēļa standziņa vai trešdaļa tējkarotes malta kanēļa

Pagatavošana
Burkas un vāciņus izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni.

Ābolus nomazgā, izņem serdītes.

Sagriež nelielos, aptuveni 2 cm gabaliņos.

Liek ābolus multivārāmā katla kausā, pārver ar cukuru.

Svarīgi: NEDRĪKST MAISĪT!

Ja izmanto kanēļa standziņu, to uzliek virsū cukuram, ja maltais kanēlis – pievieno pēc 20 minūtēm.

Pieliek krustnagliņas.

Aizver katla vāku un gatavo stundu “plova” režīmā.

Kad cukurs izkusis un sulas pietiekami, var pāris reizes apmaisīt.

Ievārījumu liek sagatavotajās burkās, ietin līdz pilnīgai atdzišanai.

Var glabāt istabas temperatūrā.