Sastāvdaļas
0,5 l kefīra
700 g miltu
1 ola
1 tējkarote cepamā pulvera
Sāls
Pagatavošana
1. Miltus ar kaudzīti ber bļodā, izveido padziļinājumu, tajā ielej kefīru, olu, sāli, cepamo pulveri, sajauc savā starpā un ar miltiem.
2. Iegūst diezgan maigu mīklu. Liek to traukā, pārsedz ar vāciņu un liek “atpūsties” uz minūtēm 30 (var atstāt uz nakti ledusskapī).
3. Kamēr mīkla atpūšas, gatavo pildījumu. Tas var būt dažāds, piemēram,
Adigejas siers + sāls + jēla ola.
Zaļie lociņi + vārīta ola.
Sautēti kāposti + malti melnie pipari + jēla ola.
Kartupeļu biezenis + cepti sīpoli + malti melnie pipari.
4. Mīklu sagriež aptuveni 5 vienādās daļās.
5. Galdu pārkaisa ar miltiem, katru daļu vispirms izmīca ar rokām līdz mazas tējas tases izmēram, pēc tam izrullē ar mīklas rulli lielākā aplītī.
6. Pildījumu liek apļa centrā un sāk salipināt plāceņa malas virzienā uz vidu kā stariņos, cenšoties maksimāli izspiest gaisu, kamēr visas malas nebūs savāktas centrā.
7. Apgriež placindu ar aizspiesto pusi uz leju, piespiež ar roku un piešķir tai plāceņa formu.
8. Liek kārtīgi sakarsētā pannā augu eļļā ar aizspiesto pusi uz leju un ar roku uzmanīgi sadala pa visu pannas diametru.
9. Var veidot placindu uz galda un tikai pēc tam uzmanīgi pārcelt uz karstu pannu.
10. Cep uz vidējas uguns 3-4 minūtes, apgriež ar lāpstiņas palīdzību un cep no otras puses 3-4 minūtes zeltaini brūnu.
11. Katru placindu ieziež ar sviestu no vietas puses un liek vienu uz otras
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!