Visu pasākumu un, protams, arī pikniku neatņemama sastāvdaļa ir garda maltīte. Piknika ēdienkartes plānošanu Mežpils alus someljē Andris Rasiņš aicina padarīt aizraujošāku, sākot to ar alus izvēli un pievēršot uzmanību dzērienu un ēdienu saderībai.
Iedvesmai Andra Rasiņa izvēlētajiem alus veidiem pavārs Renārs Purmalis piedāvā īpaši pieskaņotas, mūsdienīgas maltītes piknikam pie dabas.
IZMĒĢINI ARĪ ŠO PĪRĀDZIŅU RECEPTI!
BIEŠU MAIZES PĪRĀGI AR KŪPINĀTU GAĻU UN LINSĒKLĀM
Sastāvdaļas
20 g miltu
125 g svaigi spiestas biešu sulas
5 g sausā rauga
15 g eļļas
3 g sāls
5 g cukura
20 g linsēklu
200 g kūpinātas cūkas krūtiņas
1 ola pīrāgu pārsmērēšanai, milti rullēšanai
Pagatavošana
1. Sajauc siltu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties. Pēc tam liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla ir par mīkstu, tad, rullējot mīklu, vēl klāt tiks pievienoti milti.
2. Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodu, lielu krūzi vai glāzi spiež aplīšus.
3. Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.
4. Virsū smērē sakultu olu un pārber ar linsēklām.
5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.
6. Nogaršo kopā ar Mežpils Tradicionālo alu.