Lepna sāļā torte ar lasi vai foreli. Svētku galda rota!

16-06-2019

Sastāvdaļas
500 g mazsalīta laša vai foreles
4 vārītas olas
4-5 ēdmakarotes vārītu rīsu
1 paciņa krabju nūjiņu vai garneļu
Krēmam
100 g Filadelfijas siera
4 ēdamkarotes krējuma
4 ēdamkarotes majonēzes
8 g želatīna
Rotāšanai: zaļumi un sarkanie ikri

Pagatavošana
1. Atsevišķi sarīvē dzeltenumus, baltumus un krabju nūjiņas uz smalkas rīves.

2. Formā ieklāj pārtikas plēvi.

3. Zivi sagriež šķēlītēs, kārto formas apakšā un gar malām.

4. Pagatavo krēmu. Želatīnu izmērcē 0,5 glāzē ūdens, ļauj uzbriest, pēc tam izkausē ūdens peldē. Kamēr tas atdziest, sablendē krējumu, majonēzi un sieru. Pēc tam maisot pielej želatīnu. Krēmam jābūt krējuma konsistencē.

5. Kārtām liek:
krēmu;
rīvētos dzeltenumus;
krēmu;
krabju nūjiņas;
krēmu;
rīvētus baltumus;
krēmu;
rīsus;
krēmu.

6. Liek torti ledusskapī uz nakti. Izņem, pārliek pāri šķīvi, apgriež otrādi: torte novietosies uz šķīvja.

7. Rotā ar zaļumiem un sarkanajiem ikriem.

Labu apetīti!