Lieliskā, klasiskā Kijevas kotlete ir lielisks ēdiens, kas garšos visai ģimenei.
Sastāvdaļas
140 g sviesta
1,2 kg vistas gaļas
20 g pētersīļu
Pustējkarote sāls
2 olas
100 ml piena
60 ml kviešu miltu
140 g rīvmaizes
300 ml augu eļļas
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
1. Zivju kotletītes angļu gaumē
2. Kotletes ar kartupeliem krējuma mērcē
5. Vistas kotletes ar burkāniem
Pagatavošana
Pagatavošanas laiks 30 minūtes
1. Vistu sadala tā, lai izveidotos divas krūtiņas filejas kopā ar pleca kaulu. Noņem ādu. Fileju liek ar iekšējo pusi uz augšu, iegriež no vidus uz abām pusēm, izkārto tā, lai varētu ielikt pildījumu, un rūpīgi izdauza ar gaļas āmuriņu. Cīpslas pārgriež, lai kotletes nesarautos.
2. Bļodiņā sajauc sakapātus pētersīļus, sviestu un sāli, rūpīgi samaisa viendabīgā masā. Sadala pildījumu divās daļās, piešķir tam formu un ieliek saldētavā uz 3-5 minūtēm. Pēc tam liek uz filejas un cieši satin kotleti, atkal ieliek saldētavā un 3-5 minūtēm.
3. Bļodiņā sakuļ pienu un olas. Apviļā kotletes miltos, pēc tam šajā maisījumā. Pēc tam apviļā rīvmaizē, tad atkal maisījumā, tad atkal panējumā. Rūpīgi piespiež, veidojot formu.
4. Fritējamā traukā vai dziļā pannā ielej eļļu, sakarsē līdz 200 grādiem. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Apcep fritējamā traukā, līdz izveidojas zeltaina garoziņa (aptuveni 5 minūtes), pēc tam līdz gatavībai cepeškrāsnī (aptuveni 10 minūtes). Pirms pasniegšanas nosusina ar salveti.
Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://u.nu/hedp Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!x