Sastāvdaļas
300 g vistas filejas
150 g cieta siera
5 olas
150 g melno plūmju
2 saldskābi āboli
0,5 ēdamkarote notīrītu valriekstu
Sāls, majonēze pēc garšas
Rotāšanai
Pētersīļu zaļumi
Granātābola sēkliņas
Konservēta kukurūza
Paprika
Pagatavošana
Vistas fileju nomazgā, novāra sālsūdenī 30 minūtes. Atdzesē, sagriež nelielos kubiņos vai ar rokām sadala šķiedrās.
Melnās plūmes pārlej ar karstu ūdeni uz 5-7 minūtēm, nosusina, sagriež gabaliņos.
Cieti novāra olas, noloba, atdala dzeltenumus no baltumiem.
Baltumus sarīvē uz rupjas rīves.
Dzeltenumus sadrupina ar rokām vai saspaida ar dakšiņu.
Valriekstus apcep uz sausas pannas, atdzesē un sasmalcina.
Ābolus sagriež uz pusēm, izņem serdi, sarīvē uz rupjas rīves.
Cieto sieru tāpat sarīvē uz rupjas rīves.
Sagatavotos produktus liek uz lēzena šķīvja, katru kārtu pārziežot ar majonēzes kārtu: vistas fileja-rīvēts siers-olas baltums-rieksti-melnās plūmes-āboli-dzeltenums.
Rotājumam no pētersīļa zaļumiem, granātābola sēkliņām un kukurūzas izveido vainagu, bet no krāsainas paprikas – degošas svecītes un lenti.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Siera uzkoda “Pelītes”, Baltās Žurkas gadu gaidot. + Vēl piecas svētku uzkodas
Ziemassvētku galda lepnums: pēc cepšanas marinēta cūkgaļa
Ziemassvētku cepumi “Cukura sniegpārsliņas”
Ziemassvētku pīrāgs ar aprikozēm, mandelēm un smilšu cepumiņiem
Ziemassvētku populārākie ēdieni: rasols, speķa pīrādziņi, pelēkie zirņi. RECEPTES