Ziemassvētku salāti “Svecītes”. + Vēl piecas interesantas idejas svētku ēdienu noformējumam!

11-12-2021

jaungada_salati

Sastāvdaļas

300 g vistas filejas

150 g cieta siera

5 olas

150 g melno plūmju

2 saldskābi āboli

0,5 ēdamkarote notīrītu valriekstu

Sāls, majonēze pēc garšas

Rotāšanai

Pētersīļu zaļumi

Granātābola sēkliņas

Konservēta kukurūza

Paprika

Pagatavošana

Vistas fileju nomazgā, novāra sālsūdenī 30 minūtes. Atdzesē, sagriež nelielos kubiņos vai ar rokām sadala šķiedrās.

Melnās plūmes pārlej ar karstu ūdeni uz 5-7 minūtēm, nosusina, sagriež gabaliņos.

Cieti novāra olas, noloba, atdala dzeltenumus no baltumiem.

Baltumus sarīvē uz rupjas rīves.

Dzeltenumus sadrupina ar rokām vai saspaida ar dakšiņu.



Valriekstus apcep uz sausas pannas, atdzesē un sasmalcina.

Ābolus sagriež uz pusēm, izņem serdi, sarīvē uz rupjas rīves.

Cieto sieru tāpat sarīvē uz rupjas rīves.

Sagatavotos produktus liek uz lēzena šķīvja, katru kārtu pārziežot ar majonēzes kārtu: vistas fileja-rīvēts siers-olas baltums-rieksti-melnās plūmes-āboli-dzeltenums.

Rotājumam no pētersīļa zaļumiem, granātābola sēkliņām un kukurūzas izveido vainagu, bet no krāsainas paprikas – degošas svecītes un lenti.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Siera uzkoda “Pelītes”, Baltās Žurkas gadu gaidot. + Vēl piecas svētku uzkodas

Ziemassvētku galda lepnums: pēc cepšanas marinēta cūkgaļa

Ziemassvētku cepumi “Cukura sniegpārsliņas”

Ziemassvētku pīrāgs ar aprikozēm, mandelēm un smilšu cepumiņiem

Ziemassvētku populārākie ēdieni: rasols, speķa pīrādziņi, pelēkie zirņi. RECEPTES