Tāpat kā slavenā “siļķe kažokā” arī rasols jeb olivjē salāti ir Ziemassvētku un Jauna gada klasika. Tos katra saimniece gatavo mazliet atšķirīgi. Šoreiz piedāvājam ļoti garšīgu versiju ar garnelēm.
Sastāvdaļas
200 g notīrītu garneļu
2-3 vārīti kartupeļi
3 cieti vārītas olas
1 liels vārīts burkāns
1 garais gurķis
Puse bundžiņas zaļo zirnīšu
Majonēze
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
1. Vārītos dārzeņus un olas atdzesē un nomizo. Sagriež vidēja lieluma kubiņos kā parasti rasolam.
2. Gurķi nomazgā, ari sagriež kubiņos. Pēc vēlēšanās svaigo gurķi var aizstāt ar sālīti vai likt gan svaigo, gan sālīto.
3. Garneles novāra ūdenī, kuram pievienota citrona sula 1,5-3 minūtes pēc uzvārīšanās. Tas atkarīgs no garneļu lieluma. Ja tās ir netīrītas, noteikti jānotīra. Lielas garneles sagriež gabaliņos, mazās atstāj veselas.
4. Visus produktus liek salātu traukā. Pievieno zirnīšus, majonēzi. Pēc vēlēšanās pieliek sāli un piparus, samaisa. Salātus var pasniegt gan lielajā traukā, gan skaisti salikt porciju trauciņos ar gredzenveida formas palīdzību, dekorēt ar veselām garnelēm un zaļumiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!