Pieņemts uzskatīt, ka vairāk ir labāk. Īpaši patiesi tas varētu būt attiecībā uz picām un pīrāgiem – to, kā zināms, par daudz nav nekad.
Mini pīrādziņi vai picas, sauc kā gribi, ko šodien piedāvājam izskatās visai pieticīgi, bet pagaidi, līdz tos nogaršosi. Iespaids ir neaizmirstams!
Sastāvdaļas
Milti
Kubiņos sagriezts šķiņķis
Gatava picas mīkla
Sagriezti ķirštomātiņi
Dažas svaigas bazilika lapiņas
Mocarellas siera bumbiņas
Pagatavošana
1. Paņem ledus formiņu un tajā iekaisa nedaudz miltu. Sagriež mīklu uz pusēm, izrullē divās loksnēs un vienu ieklāj formiņā.
2. Uzmanīgi piespiež mīklu, izveidojot tajā padziļinājumus.
3. Katrā bedrītē ieliek mocarellas bumbiņu, bet pēc tam uz vienas bumbiņu rindas uzliek šķiņķi, uz otras – svaigu baziliku, uz trešās – gabaliņos sagrieztu ķirštomātiņu
4. Visu pārklāj ar otru mīklas loksni, pēc tam ar mīklas rulli piespiež visā garumā, lai abas puses saliptu kopā. Mīklu, kas nokarājas pār malām, nogriež.
5. Liek formiņu saldētavā uz divām stundām. Pēc tam izņem mīklu no formiņām uz virtuves dēļa un ar nazi sagriež atsevišķos kubiņos.
6. Liek uz pusstundu konvekcijas krāsnī un cep 180 grādu temperatūrā gatavus.
7. Vienmēr, kad iekārojas nelielu uzkodiņu, mini pica kubiņos kļūs par īstu glābiņu.
Starp citu, sasaldētos picas kubiņos var glabāt ledusskapī, cik ilgi vien vēlies. Un pildījumu var variēt, tikai neaizmirsti par sieru!