
Salāti “Līgavas plīvurs” izdodas ļoti garšīgi – maigi, gaisīgi un arī labi izskatās. Žāvēto vistu var aizstāt ar ceptu vai sautētu šķiņķīti. Diētiskajam variantam, protams, vislabāk derēs vārīta fileja, toties svētkiem vari izvēlēties ko pikantāku. Majonēzi gan jebkurā gadījumā izvēlies mājas vai vismaz mazkaloriju.
Sastāvdaļas
300 g žāvētas vistas
4 olas
1 kausētais sieriņš
2 kartupeļi
Sīpols vai lociņi pēc garšas
Majonēze
Pagatavošana
1. Novāra olu un kartupeļus līdz gatavībai, vistu sagriež mazos gabaliņos.
2. Kartupeli sarīvē uz rupjas rīves, sieru – uz smalkas, dzeltenumus un baltumus – atsevišķi.
3. Sīpolu vēlams iemarinēt (sīki sagriezt un uz 10-20 minūtēm pārliet ar 1 ēdamkarotes etiķa un karsta ūdens maisījumu.
4. Katru produktu kārtu rīvē virs bļodas vai plakana šķīvja, lai salāti patiešām izdotos maigi un gaisīgi.
Liek salātus kārtām, pa vidu veidojot majonēzes “sietiņu”.
1. kārta: vista, majonēze
2. kārta: sīpoli
3. kārta: kartupeļi, majonēze
4. kārta: dzeltenumi
5. kārta: kausētais siers, majonēze
6. kārta: olas baltumi.
Kā redzi, majonēze nav liekama pēc katras kārtas. Ja vēlies, var kārtas atkārtot vēlreiz.
Jāļauj salātiem dažas stundas ievilkties.
Labu apetīti!