Sastāvdaļas
300 g svaigu meža sēņu
600 g maltas cūkgaļas vai liellopa gaļas
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
1 ēdamkarote konjaka
100 g rīvmaizes
2 olas
1 ēdamkarote sinepju
50 g kamambēra siera
100–150 g miltu
50 g mandeļu skaidiņu
Augu eļļa
Pagatavošana
Sēnes nomazgā, sīki sagriež un apcep augu eļļā zeltaini brūnas. Atdzesē.
Maltajai gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, sinepes, sāli, piparus, konjaku, 1-2 ēdamkarotes rīvmaizes un 1 olu. Rūpīgi izmaisa.
No iegūtās masas izveido vidēja izmēra plācenīšus, katra centrā liek pa gabaliņam siera, sēnes un veido kotletes.
Kotletes apviļā sakultā olā, pēc tam miltos un visbeidzot rīvmaizes un mandeļu skaidiņu maisījumā.
Cep brūnas no abām pusēm, sutina uz vidējas uguns līdz gatavībai. Cepšanai vajadzēs 10-15 minūtes.
Labu apetīti!
Avots: “Lifehacker”
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kotletes Gomeļas gaumē. Recepte, kādas tev vēl nebija!
Kotlete Kijevas gaumē. Viss noslēpums pildījumā! (+ Vēl desmit labākās kotlešu receptes!)
Liellopu gaļas kotletītes ar sēņu un sīpolu mērcīti. + Vēl 5 labas kotlešu receptes!