Torte ar vārītu iebiezināto pienu. Bērnības garša!

07-10-2018

torte_iebiezinats_piens


Sastāvdaļas
5 olas
180 g cukura
90 g miltu
35 g kakao
1 bundžiņa vārīta iebiezinātā krēma
170 g krēmsiera

Pagatavošana
Vispirms pagatavo biskvītu: atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru. Turpinot kult, pievieno maisījumam dzeltenumus (pa vienam, nevis visus uzreiz!)

Atsevišķi sajauc miltus un kakao, izsijā, pa daļām pievieno sakultajām olām un uzmanīgi iecilā ar lāpstiņu no augšas uz leju.

Ņem formu 24 cm diametrā, izklāj ar pergamentu, izlīdzina mīklu un liek līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

Biskvītu atdzesē (labāk ļaut tam dažas stundas pastāvēt otrādi apgrieztā formā) un sagriež to trīs plātnēs.

Veido torti, katru plātni pārziežot no krēma, ko pagatavo, sakuļot vārītu iebiezināto pienu un krēmsieru.

Ar atlikušo krēmu apziež torti no ārpuses, pēc tam desertu ievieto ledusskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas rotā ar biskvīta drumstalām vai kakao.

KĀ PAGATAVOT VĀRĪTU IEBIEZINĀTO PIENU, LASI ŠAJĀ RAKSTĀ!

Avots: “Lifehacker”