Sulīgas un gaisīgas kotletītes. Pagatavošanas triks, kuru daudzi nezina!

02-10-2018

kotletes13

Sulīgas, maigas, gaisīgas kotletītes, kas lieliski garšo ar jebkurām piedevām – kartupeļiem, makaroniem vai salātiem. Noslēpums ir putota olas baltuma pievienošanā – tas piešķir papildu irdenumu.

Sastāvdaļas 6 porcijām
200 g maltas cūkgaļas
200 g maltas liellopa gaļas
200 g maltas vistas gaļas
1 sīpols
2 gabaliņi baltmaizes, iemērkti pusglāzē piena
2 daiviņas ķiploka
Sāls un pipari
2 olas
2 ēdamkarotes miltu
2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana
Sagatavošana: 10 minūtes › Gatavošana: 15 minūtes › Kopējais laiks: 25 minūtes

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumus sakuļ ar mikseri stingrās putās.

Sablendē pienu ar maizi, pievieno sīpolus, ķiplokus un dzeltenumu. Ja grūti kult, pievieno vēl nedaudz piena. Izveidojas viendabīga masa.

Sajauc visus trīs maltās gaļas veidus (var izmantot arī tikai liellopa un cūkgaļas masu vienādās proporcijās).

Pievieno maltajai gaļai maizes, sīpolu un dzeltenumu masu, rūpīgi izmaisa. Pievieno sāli un piparus.
Iecilā maltajā gaļā baltumu masu. Rūpīgi izmaisa ar lāpstiņu vai karoti.

Sakarsē pannā augu eļļu. Ar mitrām rokām veido kotletītes, apviļā miltos un cep 5-7 minūtes no katras puses uz vidējas uguns.

Avots: “AllRecipes”