Sastāvdaļas
250 g kabaču
20 g miltu
50 ml olīveļļās
50 g dabīgā jogurta
1 tomāts
1-3 timiāna vai diļļu zariņi
Pagatavošana
Kabačus vai cukini (derēs arī patisoni) nomazgā, nogriež galiņus un sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno sāli, piparus un nedaudz miltu. Lieliski der linsēklu milti! Rūpīgi samaisa.
Pievieno olīveļļu. Sakarsē pannu, rīvētos dārzeņus nospiež, lai notecētu liekā sula un plācenīši neizjuktu cepot.
Ar karoti veido plācenīšus un liek uz sakarsētas pannas. Ātri cep no abām pusēm.
Mērcei lieliski derēs dabīgais jogurts vai liess krējums.
Rotā ar timiāna lapiņām un smalki sagrieztu tomātu.