Adžiku var pagatavot dažādi. Lai asā piedeva būtu vēl gardāka, var pievienot dažādas sastāvdaļas, piemēram, ābolus.
Piedāvājam interesantu mājas receptīti!
Adžikai ar āboliem ir interesanta, saldskāba garša. To gatavo praktiski tāpat kā tradicionālo adžiku, kurā ir šādas sastāvdaļas.
Paprika
Čili pipari
Ķiploki
Tomāti
Burkāni
Visus dārzeņus sīki sagriež, bet šajā gadījumā iegūtajam maisījumam pievieno sagrieztus un notīrītus ābolus. Šķirne derēs jebkāda atkarībā no vēlamā rezultāta – skābāka vai saldāka.
Uz 3 kilogramiem tomātu ņem 1 kilogramu ābolu, bet proporcijas var mainīt pēc vēlēšanās.
To visu samaļ gaļasmašīnā, lai iegūtu vajadzīgo konsistenci. Iegūto masu liek katliņā un sautē 45 minūtes.
Pēc tam pievieno glāzi 9% etiķa, glāzi sāls, cukura un augu eļļas. Tad 10 minūtes sautē uz lēnas uguns.
Ķiplokus ēdienam pieliek gatavošanas beigās. Tos var vienkārši sagriezt ļoti mazos gabaliņos, samalt gaļas mašīnā vai pat ar īpašas ierīces palīdzību izspiest sulu. Pēc tam adžiku gatavo vēl 5 minūtes.
Gatavo adžiku liek sterilizētās burciņās. Kad atdzisusi, glabā sausā un vēsā vietā.
Šādi pagatavotu adžiku var glabāt līdz nākamajai sezonai.
Garda adžika ar āboliem kļūs par lielisku papildinājumu zupām, salātiem un citiem ēdieniem.
Avots: “AllRecipes”
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Biešu adžika. + Vēl piecas neparastas adžikas receptes!
Adžika ziemai. Astoņas lieliskas receptes!
Baklažāni adžikā. + Vēl trīs receptes ar baklažāniem ziemai
Zaļā adžika bez vārīšanas. +Vēl desmit interesantas adžikas receptes!
Ļoti garda kabaču adžika ziemas krājumiem. + Vēl piecas adžikas receptes