Sastāvdaļas
4 porcijām
500 g liellopa maltās gaļas
1/3 glāzes rīvmaizes
1/2 sīpola, sīki sagriezt
1 ola
1 tējkarote sāls
1/4 tējkarotes maltu melno piparu
2 glāzes liellopa gaļas buljona (vai buljona kubiņu)
1 sīpols, sagriezts strēmelītēs
1 glāze sagrieztu sēņu (75 g)
3 ēdamkarotes cietes
3 ēdamkarotes auksta ūdens
Izmēģini arī šīs kotlešu receptes
Kotletes ar kabačiem un burkāniem
Pagatavošana
Sagatavošana: 15 minūtes › Gatavošana: 25 minūtes › Kopējais laiks: 40 minūtes
Samaisa malto gaļu, rīvmaizi, sīpolu, olu, sāli un piparus.
Izveido 4 apaļas, plakanas kotletes, aptuveni 3 cm biezas.
Cep uz pannas 10 minūtes no katras puses. Pielej buljonu, pievieno strēmelītēs sagriezto sīpolu un gabaliņos sagrieztās sēnes.
Ļauj uzvārīties. Samazina uguni līdz minimumam, uzliek vāku un gatavo uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes. Pārliek kotletes traukā.
Mērcei ļauj uzvārīties. Tasē sajauc 3 ēdamkarotes cietes ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens. Pielej mērcei un vāra, pastāvīgi maisot, 1 minūti, kamēr mērce sabiezē. Atdziestot mērce kļūs vēl biezāka. Pārlej kotletēm un pasniedz.
Labu apetīti!