Daudziem kopš bērnības garšo kraukšķīgas sausbaranciņas. Īpaši labas bija mammas vai vecmāmiņas ceptās, vai ne? Piedāvājam atcerēties vienu no labākajām, laika gaitā pārbaudītajām receptēm.
Mīklu gatavo no vairākām sastāvdaļām, bet pamatā ir iebiezināts piens. Tāpēc pēc šīs receptes baranciņas izdodas tīkami saldas.
Var pievienot magones vai sezamu – kas labāk garšo.
Ar formu arī var pafantazēt: baranciņas veido apaļas, ovālas vai sirsniņu veidā.
Ja baranciņas būs biezākas, vidiņš saglabāsies mīksts.
Sastāvdaļas
170-200 g iebiezināta piena
1,5 glāzes kviešu miltu
1 ola
0,5 – 1 ēdamkarote augu eļļas
0,5 tējkarotes cepamā pulvera
20 g magoņu
1 šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Olu sakuļ ar sāli un iebiezināto pienu, pievieno augu eļļu, magones, līdz veidojas viendabīga mīkla.
Maisījumā iesijā miltus un cepamo pulveri, kārtīgi izmīca, līdz veidojas plastiska, bet nedaudz lipīga mīkla. Ja konsistence ir šķidrāka, pievieno vēl nedaudz miltu.
Mīklu izrullē tievās desiņās un sagriež aptuveni 7 cm garos gabaliņos. Aptin mīklu ap pirkstu un salipina galus.
Kārto baranciņas uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep aptuveni 15-20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Gatavajām baranciņām ļauj atdzist un pasniedz!