Ļoti interesanta aukstās zupas variācija – labi garšo ar kraukšķīgām maizītēm un ķiploku sviestu kā viegla maltīte karstā dienā.
Sastāvdaļas
4 porcijas
2 vidēja liela gurķu
2 nelielas melones (Kantalupes tipa)
1 citrona sula
2 ēdamkarotes svaigu piparmētru
250 g vārītu garneļu
1 stingrs, bet ne nogatavojies avokado
Pagatavošana
Sagatavošana: 1 stunda 47 minūtes › Gatavošana: 2 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda 49 minūtes
Gurķus notīra un sagriež gareniskās šķēlēs, ar tējkaroti izņem sēklas. Mīkstumu sagriež prāvos gabaliņos. Liek katliņā ar viegli sālītu, verdošu ūdeni un gatavo 2 minūtes. Ieliek caurdurī zem auksta ūdens strūklas.
Meloni sagriež uz pusēm un izņem sēklas. Ar ēdamkaroti izņem mīkstumu un liek blenderī. Pievieno gurķi, citrona sulu un sagrieztas piparmētras, visu sasmalcina viendabīgā masā.
Maisījumu liek bļodiņā. Blenderī ielej 900 ml ūdens un ātri sakuļ kopā ar melones un gurķu masu.
Pievieno garneles un nedaudz svaigi maltu melno piparu. Liek ledusskapī vismaz uz 1,5 stundām, bet var arī uz 12.
Tieši pirms pasniegšanas notīra avokado, izņem kauliņu, sagriež kubiņos un liek zupā.
Pārkaisa ar svaigām piparmētru lapiņām.
Veģetārajam variantam garneļu vietā ieliek vairāk avokado.
Labu apetīti!
Avots: AllRecipes