Sastāvdaļas
10 porcijām
1 kg tomātu
1 sīpols
2 lauru lapas
1 tējkarotes piparu graudu
2 tējkarotes želatīna
3 ēdamkarotes galda etiķa
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
2 glāzes ūdens
Pagatavošana
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Tomātus sagriež aplīšos, sīpolus – plānos gredzenos. Liek burkā vai plastikāta traukā (ja nevēlies aizvākot un vēlies ēst drīzumā).
Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzēm ūdens, ļauj uzbriest.
Sagatavo marinādi – sajauc ūdeni, sāli, cukuru, etiķi, piparus un lauru lapas. Ļauj uzvārīties.
Noņem no uguns, viegli atdzesē. Pievieno marinādei želatīnu, maisa, kamēr pilnībā izkusis.
Pārlej marinādi tomātiem. Burkas aizvāko. Ļauj nostāvēties nedēļu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Konservēti salāti želejā. + Receptes tomātiem želejā
Tomāti ar sīpoliem želejā. Klasisks gardums ziemas krājumiem!
Recepte ļoti laba, tikai es lieku mazliet vairāk želatīnu, jo mēdz būt starpība ražotājiem. Gaišākais ir drusciņ vājāks, to vajag vairāk, bet recepte ideāla.
Līga, vai nav par daudz cukurs ar sāli, vai var gatavot ziemai?Man vienmēr nesanāk , varbūt šī recepte būs īstā?
…un vai karsēt nevajag? Paldies!
Manuprāt, noteikti jāpakarsē, ja vēlas, lai glabājas vairākus mēnešus. Man šķiet,ka visu jākonservē pēc Kalniņas grāmatas, tad viss sanāk ideāli.
Es uzberu sausu želantinu, uzleju aukstu marinādi un karsēju. Iznākums tāds pats!