Izrādās, mazsālītus gurķīšus var lieliski pagatavot arī bez ūdens.
Receptei vajadzēs puskilogramu jeb sešus septiņus 8-10 cm garus gurķīšus.
Tos nomazgā, nosusina un liek polietilēna maisiņā. Turpat ieber 1 ēdamkaroti rupjās sāls (nepilnu!) un šķipsniņu cukura.
Pievieno saspiestus piparu graudus, salauzītus diļļu zariņus, sagrieztus ķiplokus.
No maisiņa izspiež gaisu, to aizsien, bet ne pārāk cieši, lai paliktu pietiekami daudz vietas.
Maisiņu ar gurķiem mīca rokās, līdz viss sajaucies, un liek uz šķīvja redzamā vietā, lai neaizmirstu par šo “projektu”.
Bieži pamaisa, aptuveni reizi trīs stundās. Pēc 6 stundām maisiņu ar gurķiem var likt ledusskapī, bet arī tur neatstāt “likteņa varā”, bet izņemt un sajaukt tāpat maisiņā četras piecas reizes dienā.
Pēc diennakts mazsālītie gurķīši jau ēdami!
Veca recepte