Šašliks “Bizītes”. Neparasta populārā ēdiena versija

24-07-2018

shashliks

Vasara nav iedomājama bez piknikiem un grila ballītēm. Uz oglēm cepta gaļa ir šādu pasākumu neatņemama sastāvdaļa. Tāpēc pārsteidz ciemiņus, pagatavojot šašliku “Bizītes” – patiešām īstas cūkgaļas bizītes pikantā marinādē ar kefīru un sojas mērci. Izskats ir oriģināls, bet garša – vienkārši lieliska.

Sastāvdaļas šašlikam “Bizītes”
600 g cūkgaļas

100 g sojas mērces

2 baltie sīpoli

½ tējkarotes šašlika garšvielu

½ citrona

Sāls pēc garšas

Pagatavošanas laiks: 180 minūtes

Porcijas: 4

Pagatavošana
Gaļu nomazgā, nosusina

Sagriež 4 garās strēmelēs

Katru gabalu sagriež 3 daļās, vienu galu atstājot veselu

Sapin bizītes, galu nostiprina ar zobu bakstāmo

Kefīra marināde
Sīpolu sagriež gredzenos, pievieno sojas mērci.

Pievieno sāli, garšvielas

Cūkgaļas bizītes sajauc ar marinādi, atstāj uz 2 stundām

Bizītes dur uz iesmiem, kārto uz ogļu grila vai mangala.

Apcep no visām pusēm.

Labu apetīti! Izdodas ļoti gardi, ar vieglu dūmu aromātu.