Jaunie kartupeļi, pildīti un cepti ar visu mizu

08-06-2018

kartupeli9


Pagatavošanas laiks 90 minūtes

Sastāvdaļas
4 kartupeļi
Lociņi pēc garšas
100 g sviesta
2 ēdamkarotes krējuma
4 bekona šķēlītes
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
4 daiviņas ķiploka
200 g cieta siera



Pagatavošana
1. Rūpīgi nomazgā kartupeļus, ļauj nožūt.

2. Katru kartupeli ieziež ar olīveļļu un sāli.

3. Cep 60-90 minūtes 200 grādu temperatūrā.

4. Ķiploku sadala daiviņās, bet nemizo. Liek uz folijas gabaliņiem, pārkaisa ar sāli un pipariem.

5. Pēc tam pārlej ķiplokus ar 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno karoti sviesta, aizloka foliju un cep kopā ar kartupeļiem 30 minūtes.

6. Pa to laiku uz sausas pannas apcep bekonu.

7. Sasmalcina zaļumus, sarīvē sieru.

8. Gatavos kartupeļus liek uz šķīvja, ļauj atdzist.

9. Kad kartupeļi atdzisuši, tos pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu, to pārliek bļodiņā.

10. Kartupeļu mīkstumam pievieno zaļumus, sieru, krējumu.

11. Pievieno olīveļļu un notīrītus ķiplokus, rūpīgi samaisa.

12. Pilda kartupeļus ar pagatavoto masu,

13. Sagriež sviestu kvadrātiņos, liek tos kartupeļos, pārkaisa ar sieru.

14. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

Labu apetīti!